Turvallisuus

Hätänumero on 112

Yleiseen turvallisuuteen kuuluu riittävä valaistus ja siisteys, huolellinen avainvalvonta, toimiva lukitusjärjestelmä, liukkauden torjunta, riittävä lasten opastus ja valvonta sekä paljon muuta. Turvallisuuden perustana ovat turvallisuudestaan välittävät asukkaat sekä toimiva yhteistyö asukkaiden, kiinteistönhoidon, isännöitsijän ja taloyhtiön välillä.

Taloyhtiökohtainen pelastussuunnitelma on tehty suojaamaan taloyhtiötä ja sen asukkaita ja ehkäisemään jo ennakolta erilaisilta vaaratilanteilta. Taloyhtiösi pelastussuunnitelman sekä vastuuhenkilöt löydät taloyhtiösivuilta. Lisätietoa asiasta myös osoitteesta turvaopas.pelastustoimi.fi

Jokaisessa asunnossa on oltava toimiva palovaroitin. Se on yksi parhaista henkivakuutuksista. Palovaroitinten hankinta ja huolto on asukkaan vastuulla. Osa taloyhtiöistä on hankkinut asukkailleen sammutuspeitteen. Ellei yhtiösi ole sitä hankkinut, se kannattaa hankkia itse. Kotona olevasta jauhesammuttimestakin on paljon apua tulipalon sattuessa, kunhan paikalla oleva osaa käyttää sitä oikein. Sammuttimen käyttöön kannattaakin perehtyä esim. sen vuosittaisen tarkastuksen yhteydessä.